Адвокатско дружество Калайджиев & Георгиев

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Контакти

София
гр. София, бул. Александър Стамболийски 84, етаж 10, офис 54-55
office@kgm-law.com

Нашият екип започна дейността си през 1995 г. първоначално под наименованието EASTLAW, а от средата на 2006 г. в съответствие с новия Закон за адвокатурата се реорганизира в Адвокатско дружество „Калайджиев, Георгиев & Минчев”.
Основател и управляващ съдружник е проф. д-р Ангел Калайджиев, еднакво известен, както като преподавател по търговско право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и автор на многобройни публикации в областта на облигационното, търговското и банковото право, ценните книжа и публичните дружества, така и с дългогодишната си практика на експерт към Икономическата комисия и Комисията по европейски въпроси на Парламента, член на Консултативния съвет за методическо ръководство и конституционност на законите при Върховна касационна прокуратура, и член на работни групи по изработване на нормативни актове към Комисията за финансов надзор, Българска народна банка и други държавни институции. Признание за безпорния принос на проф. д-р Калайджиев в процеса на синхронизация на българското законодателство с актовете на Европейските общности (ЕО) е фактът, че от 2007 г. той стана член на Експертната група на Европейската комисия по въпросите на правната сигурност в областта на клиринга и сетълмента.
Екипът ни бе сформиран в процеса на работа по редица големи проекти в областта на приватизацията, чуждестранните инвестиции, развитието на банковия и застрахователен сектор, създаването на пазара на ценни книжа и първите публични акционерни дружества и инвестиционни посредници в България, които области и до днес са водещи в професионалната ни специализация.
Дружествено право
- учредяване и регистрация на всички видове търговски дружества по Търговския закон с българско и чуждестранно участие;
- учредяване и регистрация на публични акционерни дружества и акционерни дружества със специална инвестиционна цел;
- преобразуване, сливане, вливане, разделяне, отделяне;
- промени в капитала, управлението и други промени в търговската регистрация на дружествата;
- свикване и провеждане на общи събрания на акционерите, респ. на съдружниците;
- свикване и провеждане на общи събрания на облигационерите;
- консултации по всички правни проблеми, свързани с управлението на търговски дружества и стандартите за добро корпоративно управление;
- процесуално представителство по искове, свързани със спорове между управителните органи и акционерите.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Pravencatalog.com
най-функционалният и посещаван сайт с информация за правни услуги в България

Най-големият Правен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на правото. Свързващ Ви с най-добрите адвокати, правни кантори и нотариуси. Pravencatalog.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за правни услуги, съвети и специалистите, които ги предлагат.