Теофана Драгиева - адвокат гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Контакти

Пазарджик
гр. София, ул. Лайош Кошут 53
t.dragieva@advokatdragieva.com

ОБРАЗОВАНИЕ
Немската гимназия, София, 1976г. – 1981г.
Юридически факултет, СУ „Климент Охридски“, 1982г. – 1988г. дипломиране, провеждане на задължителен едногодишен юридически стаж във всички звена на съдебната система и придобиване на юридическа правоспособност
1991г. допълнителна половингодишна квалификация по търговско и облигационно право и арбитраж при Юридически факултет, СУ „Климент Охридски“
Владеене на английски, немски, руски език – писмено, говоримо и с отлично познаване на юридическата терминология на съответния език
ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ
1989г. – 1992г. юрисконсулт на Народна библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“, юрисконсулт на институтите от Атомния център при БАН, основно на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика и трите му дъщерни търговски дружества
1992г. – 1994г. собствена фирма за правни услуги, основно регистрация, преобразуване, ликвидация на фирми, договори и др.
От 1995г. и досега – адвокат, Софийска адвокатска колегия – опит с корпоративни клиенти и физически лица в различни области на правото с акцент върху търговско, облигационно, вещно, семейно, наследствено право, административно право, защита правата на човека; опит с чуждестранни клиенти от Германия, Австрия, Швейцария, Холандия, Русия, Великобритания, Италия, Румъния; опит в правните аспекти на управлението на средства от Еврофондовете; опит в договаряне, съставяне, съгласуване и сключване на договори; опит с различни нерутинни случаи.
ПРАКТИКА
Практиката включва правна защита и съдействие на местни и чуждестранни юридически и физически лица пред всички български съдилища и арбитражи, пред Съда по правата на човека в Страсбург и пред всички особени юрисдикции и други органи, изразяващи се в процесуално представителство по съдебни дела, охранителни производства, защита при принудително изпълнение, арбитражни производства, защита на нарушени човешки права, изготвяне на документация за вписване на юридически лица в Търговския регистър и в регистрите, водени от съдилищата, съдействие в процедури по преобразуване и ликвидация на юридически лица, представителство в административни производства, изготвяне на съдебни и други документи заявления, молби, жалби, изготвяне на договори, участие в договяряне, консултации, справки, правна интерпретация и терминологична адаптация, респ. превод, на текстове с правно съдържание от и на английски, немски, руски език.
Практиката обхваща различни области на правото – Гражданско право и в частност – търговско, облигационно, вещно, семейно, наследствено право; Административно право; Защита правата на човека; Трудово право.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Pravencatalog.com
най-функционалният и посещаван сайт с информация за правни услуги в България

Най-големият Правен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на правото. Свързващ Ви с най-добрите адвокати, правни кантори и нотариуси. Pravencatalog.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за правни услуги, съвети и специалистите, които ги предлагат.