Адвокат Богомил Йорданов - гр. София

ИЗТЕКЪЛ АБОНАМЕНТ

Контакти

България
София
гр. София, бул Свети Наум 55
office@lexgroup.bg

Адвокат Богомил Йорданов завършва право в НБУ през 2010-та година. Работил е като експерт в Министерство на труда и социалната политика, юрист при Частен съдебен изпълнител, юрист в четоводна къща и юрист на на Медижински колеж „Йорданка Филаретова“.

Успешно е преминал изпит за помощник-частен съдебен изпълнител. От 2019-та година е вписан като адвокат в Софийска Адвокатска Колегия. Специализира се най-вече в облигационно право, договорни отношения, вещно право, недвижими имоти, банково право, акционерни дружества, но успешно е водил и наказателни дела, както и различни видове граждански дела.

Утвърждава се като един от бързо развиващите се и успешни адвокати в България.

Чужди езици: английски език (C1).

Основни сфери на дейност

• Банково право
• Търговско право
• Данъчно право
• Облигационно право
• Вещно право
• Застрахователно право
• Интелектуална собственост
• Защита правата на човека
• Наказателно право
• Семейно право
• Трудово право
• Защита от ЧСИ

Да си добър адвокат е преди всичко призвание. Адвокатът трябва да чувства адвокатската професия в кръвта си и да живее с правото. В адвокатската професия знанията се придобиват с времето и с цената на много усилия. Законите и съдебната практика са променят, но адвокатът винаги трябва да е подготвен за това. Добрият адвокат притежава смелостта и дързостта да защитава докрай правата на своите клиенти, защото винаги има шансове за победа. В съда страните са равни, но добрият адвокат прави разликата между тях в процеса..

Какъвто и правен казус да имате, аз няма да пестя време и енергия, за да изградя най-добрата и цялостна стратегия по Вашия случай. С мен Вие ще имате силен и отговорен съюзник, които ще се бори за Вас и ще защитава неуморно Вашите права и интереси!

Моята история

“Волята е да вярваш и да не се предаваш, дори когато никой друг не вярва в теб” – Богомил Йорданов.

Винаги, когато ми е трудно, си спомням целия път, който съм извървял до днес… И отново събирам сили да продължа напред…

Роден съм на 18 декември 1984 г в гр. София, като съм бил нежелано от баща ми дете. Малко след раждането ми, моите родители се развеждат, като за мен се грижеше най-вече баба ми, а майка ми работеше през първите години, а по-късно й откриха рак и спря да ходи на работа. Баща си съм виждал само два пъти през живота ми на дела за издръжка, защото не искаше да плаща никаква издръжка за мен. От всички паралелки, само 2 деца бяхме с разведени родители – това беше рядкост по онова време. Нямах нищо, само един чифт маратонки, един анцуг. Често ми се подиграваха, знам какво е да нямаш нищо – дори да нямаш какво да ядеш.

За да се справяме, баба ми продаваше гевреци, а аз рисувах картички, които също продавахме. Тръгнал съм наистина от улицата. Може би ме спаси това, че първо започнах да тренирам карате, а на 13 години се записах на фитнес, където и малко след това започнах да работя. Мечтаех да бъда като добрите герои от филмите и да помагам на хората, но с времето разбрах, че с физическа сила и мускули, това няма да стане в днешния свят. Така, постепенно, се роди идеята ми да уча “право”.

В училище, обаче, класната ми остави по-ниска оценка по български език и литература, защото никой не ходеше на родителските срещи да се подмазва или застъпва за мен. Странно е как много хора ласкаят някого и са мили с него, докато искат нещо или имат някаква полза. Всичко се обърна в деня на абитуриентския бал – никой не искаше да вземе класната ни учителка от тях и да я закара до ресторанта, където празнувахме. Взехме да се качи при нас. Нас – това бяхме мой приятел от фитнес залата, който беше по-голям с 10 години от мен, и който предложи да ме закара на абитуриентския бал (без балони, без шум, без клаксони, защото нямаше кой друг да ме закара).

След завършването на 12-ти клас кандидатствах да уча „право“, заради мечтата да помагам по някакъв начин на хората. За съжаление, не ми стигна балът да вляза в Софийския университет, затова временно записах педагогика. През това време, с много трудности, успях да направя моя малка фитнес зала – само 82 кв.м. Купих си лек автомобил и започнах да се подготвям сериозно за състезание по културизъм. Междувременно, успях да запиша да уча „право“ в НБУ.

11 дни преди състезанието – през април 2005-та година, се събудих в реанимацията на „Пирогов“. Имало дупка на пътя, в която е попаднала предната ми дясна гума, колата се е завъртяла и се е ударила странично в стълб откъм шофьорското място. Бях сам в колата, което беше хубаво, защото нямаше други пострадали. Имах счупен таз с извадени тазобедрени стави, спукан пикочен мехур, скъсано дебело черво, счупено и извадено рамо.. Прекарах 2 месеца в „Пирогов“, имах няколко операции, като накрая ми сложиха метална пластина, която да държи таза ми. Излязох от там с инвалидна количка. В края на 2006-та година ме оперираха и махнаха металната пластина.

Исках да тренирам отново, както и да се състезавам. Никой не вярваше, че ще успея. Майка ми ме молеше, да се откажа, за да не ми се подиграват, но през април 2007-ма година станах балкански шампион по културизъм за мъже. За мен тази победа означава много и е символ на силата на вярата. С нея за пръв път показах, че всичко е възможно, стига да вярваме и да се борим!

През това време не съм изпускал нито един семестър и се дипломирах с отлични оценки. След дипломирането ми си купих учебници и започнах сам да уча английски език. Явих се на изпит и изкарах сертификат за владеене на английски на ниво C1. През времето, през което имах онази малка фитнес зала, съм срещал всякакви хора, които тренират. Имал съм предложения да ме направят прокурор, като после връщам услугата, но съм отказвал. Отказвал съм на всякакви предложения, щом не отговарят на моите принципи и вътрешни убеждения. Избрах трудния път.

През 2012-та година се чувствах готов да изоставя фитнес залата и да търся работа с правото. Един нотариус ми обеща да ме вземе на работа, затова продадох всички уреди и останах без фитнес зала. Обещанието обаче не беше реализирано, не получих трудов договор и останах без работа. Започнах да изпращам автобиографията си на всякакви обяви за юристи, но никой не ме искаше – завършил НБУ, с мускули. Тогава реших да започна да се явявам на конкурси за държавна работа. Явих се на няколко, като всеки път се класирах в челната тройка. На конкурс, с тестове и писмени разработки, можех да покажа какво знам и умея, без да ме преценяват по външността. На един от конкурсите имах 30 от 30 точки на теста, а после 5.75 на писмения изпит. След това на устния – 6.00, но една госпожа имаше 6.00. Това при положение, че 3-тото място беше с оценка около 4.50. Бях започнал да се отчайвам, мислех, че е невъзможно някой да е чел повече от мен, защото четях денонощно. По-късно ми се обадиха от Министерство на труда и социалната политика и ми казаха, че лично министърът (Тотю Младенов) искал да ме назначат, защото се разчуло за моите резултати. Когато започнах работа в отдел „Международни организации и международно сътрудничество“, разбрах, че всички, които са печелили конкурсите, или до момента са работили в министерството на друга длъжност, или там работят техните родители. Всъщност всеки конкурс се е провеждал, за да го спечели конкретен човек. И все пак, аз влязох там, сам, без никаква помощ, без родители, без нищо. Сам.

Работих 1 година в Министерство на труда и социалната политика (2012-2013 г.) след което правителството се смени и ме съкратиха. След като отново останах без работа, отново започнах да разпращам автобиографията си, да търся упорито работа. Един частен съдебен изпълнител ме хареса и ме покани да започна при него. Така работих 5 години при ЧСИ Мариян Петков (2013-2018 г.), като междувременно изкарах изпит за помощник-частен съдебен изпълнител. През 2014-та година имаше благотворителен турнир по вдигане от лег, където реших да участвам, за да помогна да се съберат средства за едно момче в инвалидна количка. Класирах се на 3-то място и реших отново да започна да се занимавам с фитнес. През 2016-та година станах вице-републикански шампион по вдигане от лег на България, с резултат от 207 кг. без екипировка. Това беше добро постижение за човек с изваждано и чупено рамо от автомобилната катастрофа, което рамо продължава да ме боли и до днес, защото зарасна накриво.

През 2015-та и 2016-та година организирах различни семинари в училища и фитнес зали, където разказвах своята история за автомобилната катастрофа, инвалидната количка и балканската титла. През 2016-та година, сам, с лични средства, които едва събирах от заплатите си, наех зала в Панчарево и организирах семинар за събиране на пари за деца без родители. След този семинар се опитах да осъществя контакт с различни партии, да направим нещо заедно, да помагаме на децата без родители. Имах срещи с представители на различни партии, като всички ми обясниха накратко няколко неща – никой няма да помага на деца без родители или когото и да било, ако партията няма да получи добра реклама от това и няма дивиденти от помощта. След доста срещи и положени усилия, спрях със семинарите, видях, че няма да получа подкрепа. Тези събития доведоха до депресия и размисли дали не съм просто един мечтател, който се бори с вятърни мелници. Последва труден период в живота ми, в който често се отчайвах, борех се със себе си, със свои слабости и зависимости.

Все пак запълвах свободното време, като се научих сам да правя уеб сайтове. Напуснах съдебния изпълнител и работех за кратко за най-голямата световна компания за домейни и уеб хостинг. В момента и нашият адвокатски сайт е направен от мен, като съм изработвал и много други сайтове с по-висока сложност. След работата с компютри, започнах работа в една счетоводна къща – отново една от най-големите в България. Взеха ме с най-ниската заплата, защото не вярваха, че имам някакви умения, заради външния ми вид и предубежденията относно мускулите. 6 месеца по-късно им казах, че желая да напусна и да рискувам да се впиша адвокат. Казаха ми, че работя много добре и силно желаят да остана. Предложиха ми голямо увеличение на заплатата, но твърдо отказах и избрах да рискувам, като поема по нов път и работя за себе си и да стана адвокат. Отначало ми беше изключително трудно, нямаше кой да ми помогне, попадах на колеги, които ме лъжеха. Все пак успях да се справя, започнах работа на граждански договор в Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“, вписах се в бюрото по правна помощ, направих си собствен адвокатски сайт. Скоро с с друга колежка – адвокатка се обединихме и направихме адвокатско дружество, поради което изтрих своя личен адвокатски сайт и своята лична Фейсбук страница, направих нови – на дружеството, и напуснах медицинския колеж и бюрото по правна помощ, за да се отдам изцяло на общата работа в нашето адвокатско дружество и да е справедливо, като нямам нищо отделно мое. След 2 години съвместна работа, се наложи да прекратим дружеството и сам да започна да изграждам нова адвокатска кантора.

Повярвайте ми, знам болезнено добре какво е да си отачян, да си изоставен, да не виждаш никаква надежда. Знам какво е да ти е истински трудно. Знам какво е да нямаш пари да си купиш храна. Но вярвам, че има причина Бог да е дал на някои от нас толкова много изпитания. Изпитания, които трябва да преминем, за да заслужим своето щастие! Затова, моля Ви, каквото и да става, бъдете себе си, вярвайте, борете се! Борете се, независимо от мнението на другите! Борете се, колкото и невъзможно да изглежда! Борете се за това, което искате! Борете се за своя живот, борете се за своята мечта! Борете се! И един ден, неочаквано, след многото трудности, вярвам, Вашето чудо ще се случи!

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Pravencatalog.com
най-функционалният и посещаван сайт с информация за правни услуги в България

Най-големият Правен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на правото. Свързващ Ви с най-добрите адвокати, правни кантори и нотариуси. Pravencatalog.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за правни услуги, съвети и специалистите, които ги предлагат.