Без оценка завърши изслушването на Унгария в ЕС относно нарушаване на правовите принципи

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/pravencatalog.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

В понеделник министрите от Европейския съюз подложиха Унгария на строг разпит заради нарушаване на принципите на правовата държава с оглед на ограниченията, наложени от премиера Виктор Орбан върху свободните медии, съдии, академични среди и малцинства, които ограничения притесняват единния блок, че има отслабване на демокрацията в бившата комунистическа страна.

Година след като Европейският парламент заяви, че действията на Орбан носят "ясен риск от сериозно нарушение" на основните ценности на ЕС, европейските министри се срещнаха в Брюксел на първо официално изслушване относно Унгария.

Самото изслушване завърши без конкретна оценка по процедурата по чл. 7 за върховенството на закона на Съвета "Общи въпроси" към ЕС.

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс обаче посочи, че този въпрос няма да приключи с края на мандата на Комисията Юнкер. Като заяви, че без върховенство на закона няма Европейски съюз, Тимерманс подчерта:

"Много ясно искам да заявя, че всички, който смятат, че в края на тази година всичко приключва, защото предавам ресора си на друг колега в новата Комисия и това слага край на тези дебати - те абсолютно грешат! При речта си в парламента Урсула фон дер Лайен бе кристално ясна, че и нейната Комисия ще продължи да следи за спазването на върховенството на закона от всички страни-членки. Да, пред вас ще бъдат други еврокомисари, но със същите ангажименти и решимост да следят за това, което, според нас, е основен елемент в европейското сътрудничество".

Източник: legalworld.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Pravencatalog.com
най-функционалният и посещаван сайт с информация за правни услуги в България

Най-големият Правен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на правото. Свързващ Ви с най-добрите адвокати, правни кантори и нотариуси. Pravencatalog.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за правни услуги, съвети и специалистите, които ги предлагат.