Разследват за корупция бъдещия правосъден еврокомисар

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/pravencatalog.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Удар върху състава на бъдещата Европейска комисия. Разследват за корупция бъдещия правосъден еврокомисар. Процедурата срещу Дидие Рейндерс, който е вицепремиер и действащ външен министър на Белгия, е по сигнал на бивш служител на белгийското контраразузнаване. Разследването включва проверка на обществени поръчки и съмнителни сделки с недвижими имоти.

Това не е първия удар срещу лицата, които попадат в ръководния орган на Европа. Наблюдатели нарекоха предложеният кабинет от комисари "Комисията на разследваните". Сянката върху достойнствата над част от кандидатите се сгъсти, след като в Белгия беше разкрита корупционна схема, която може да засегне и бъдещия комисар. Обвиненията са за раздавани подкупи за поръчки в Конго и изпиране на пари чрез покупки на произведения на изкуството и офшорни банки. Случаите на корупция засягат и сделки за оръжие. Информацията е била разкрита от бивш агент на белгийските служби. Дидие Рейндерс отрича да е замесен лично. Урслула фон дер Лайен повери на белгиеца ресор "Правосъдие". "Председателката на Европейската комисия ми е поверила две основни мисии. Първата е да защитавам правовата държава – нещо, което еврокомисарят Тимерманс правеше през последните години. Налице е воля да се осъществява контрол и на правовата държава във всички страни членки на ЕС". С тези думи той описа задачата, с която е натоварен пред телевизия RTL.

Евродепутатите вече се заканиха да подложат на тежка проверка посочените от Румъния, Полша и Франция комисари, срещу които тече разследване в страните им.

Източник: legalworld.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Pravencatalog.com
най-функционалният и посещаван сайт с информация за правни услуги в България

Най-големият Правен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на правото. Свързващ Ви с най-добрите адвокати, правни кантори и нотариуси. Pravencatalog.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за правни услуги, съвети и специалистите, които ги предлагат.