Спират криенето на обороти от един и същ обект

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/pravencatalog.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Който извършва еднородна дейност в един и същ обект или обекти, които са собственост на две или повече свързани лица, при задължителната регистрация по ДДС, задължително подават справка за облагаемия оборот. Това предвиждат промени в правилника за прилагане на Закона за ДДС, обявени от финансовото министерство за обществено обсъждане.

Това изискване вече е записано и в закона за корпоративното подоходно облагане. То бе вкарано в законовите промени в края на миналата година поради многобройни случаи, при които фирми стопанисват обекти и когато натрупат оборот малко под 50 000 лв. или актове за данъчни нарушения, прехвърлят обекта на свързани с тях лица и зануляват оборота.

Друга поправка в правилника въвежда право на поправки, когато във VIES декларацията са посочени грешен идентификационен номер или неточни данни за доставката, които доставчикът може да обоснове. Тези декларации са задължителни за фирми, които имат задгранични доставки и при тях изпращач и получател трябва да подадат всеки в своята държава идентични декларации. Чрез тях и през обмена на данни съответните данъчни служби извършват контрол, а при подаване на грешни данни има солидни глоби.

При внос на стоки, предназначени за свободни икономически зони, получателят ще уведомява съответната НАП 7 дни преди доставката, гласи друга поправка. Който държи на склад стоки до поискване пък вече ще се води в специален електронен регистър. В него подробно ще се записва подадена от него декларация за това каква е стоката, кой е получателят, както и т.нар. заместващо лице, ако титулярят не бъде открит.

Източник: legalworld.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Pravencatalog.com
най-функционалният и посещаван сайт с информация за правни услуги в България

Най-големият Правен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на правото. Свързващ Ви с най-добрите адвокати, правни кантори и нотариуси. Pravencatalog.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за правни услуги, съвети и специалистите, които ги предлагат.